🇦🇱 Himno de Albania 🇦🇱

🎼 Letra del Himno 🎼

Hymni i Flamurit

Ver traducción 🇪🇸 Español

Rreth flamurit të përbashkuar
Me një dëshirë e një qëllim,
Të gjith' atij duke u betuar
Të lidhim besën për shpëtim.
Prej lufte veç ay largohet
Që është lindur tradhëtor,
Kush është burrë nuk frikohet,
Por vdes, por vdes si një dëshmor!

Në dorë armët do t'i mbajmë,
Të mbrojmë atdheun në çdo kënd,
Të drejtat tona ne s'i ndajmë;
Këtu armiqtë s'kanë vënd!
Se Zoti vetë e tha me gojë
Që kombe shuhen përmbi dhe,
Po Shqipëria do të rrojë;
Për të, për të luftojmë ne!

Resumen Informativo

El himno de Albania también conocido con el nombre de Hymni i Flamurit fue escrito por Aleksander Stavre Drenova y compuesto por Ciprian Porumbescu.